Pui la cuptro cu crusta de miere

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui fara piele ( aproximativ 900 de grame)
  • Doua treimi de cana de zer
  • 4 cani de fulgi din cereale integrale
  • O jumatate de lingurita de paprika
  • O jumatate de lingurita de pudra de usturoi
  • O jumatate de lingurita de sare koser
  • Un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
  • Un sfert de lingurita de piper cayenna
  • Spray de gatit cu ulei de masline
  • Doua linguri de miere

Mod de preparare

  1. Pune puiul intr-un bol impreuna cu zerul si agital pana puiul e acoperit cu zer. Lasa-l la marinat in frigider pentru cel putin o ora si pana la 4 ore.
  2. Plaseaza fulgii de cereale in procesorul de mancare si proceseaza pana se formeaza firimituri( ar trebui sa ai aproximativ o cana de firimituri).
  3. Transfera intr-un vas mic si amesteca cu paprika, pudra de usturoi, sare, piper negru si piper cayenne.
  4. Incalzeste cuptorul in prealabil. Da pe foaia de copt cu un spray de gatit.
  5. Scoate puiul din zer si indeparteaza excesul de zer de pe pui. Excesul de zer trebuie aruncat.
  6. Freaca fiecare bucata de pui cu miere, apoi il acoperi cu firimiturile de la fulgii de cereale, apasand tare, astfel incat firimiturile sa adere la pui. Pune puiul astfel acoperit pe foaia de copt pregatita.
  7. Da usor pe fiecare bucata de pui cu sprayul de gatit

8. Gateste puiul pana e pregatit, proces care dureaza 45-50 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *