Gulii inabusite cu chimen dulce si praz

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • O lingura de unt
  • 3 gulii mari, taiate in felii subtiri
  • 2 prazuri, atat bucatile albe si verzi, spalate bine si taiate
  • 1 chimen dulce, taiat felii
  • Un sfert de pahar de vin alb sec
  • Un pahar de verdeturi
  • Patru crengute de cimbru
  • Patru crengute de chimen proaspat si o lingura de chimen taiat
  • Un sfert de lingurita de piper alb
  • Un sfert de lingurita de sare kosher

Este o reteta excelenta si pentru curele de slabire.

Mod de preparare

  1. Amesteca uleiul de masline si nutul intr-o tigaie mare. Atunci cand untul s-a topit si spuma s-a diminuat, adauga guliile, prazul si chimenul. Gateste timp de 4 sau 5 minute, pana guliile se coloreaza pe ambele parti. Adaugi vinul si astepti pana se reduce la jumatate, dupa care adaugi legumele, cimbrul si semintele de chimen si poti asezona cu piper. Le lasi pe foc timp de 20 de minute, partial acoperite, sau pana legumele sunt bine facute.
  2. Indeparteaza crengutele de cimbru si serveste legumele intr-un vas nu prea adanc cu o parte din lichid, impreuna cu o parte din bucatile de chimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *